Travel Assistance

Akut behov av hjälp?
24-timmars assistans på +45 33 15 60 60

Har du tecknat försäkring som komplement till reseskyddet i din hem-/ villaförsäkring, ska du under komplementperioden vid akut skada kontakta den alarmcentral som är knuten till din hem-/villaförsäkring.

Travel Assistance

Travel Assistance, vår egen alarmcentral, är bemannad dygnet runt och där kan du få hjälp oavsett var i världen du befinner dig - om du till exempel blir sjuk.

Travel Assistance ger dig snabb och effektiv hjälp om oturen skulle vara framme. Du får i möjligaste mån samma handläggare per ärende, vilket inte bara ger en trygghet för dig som skadedrabbad utan även för din familj som befinner sig hemma och behöver stöd i en krissituation.

Travel Assistance har skandinaviska läkare, sjuksköterskor och krismedarbetare som kan hjälpa till vid sjukdoms- och olycksfallstillfället. De jobbar inte bara med rådgivning och stöd utan även med att säkerställa att du som skadedrabbad får den vård och hjälp du behöver.

Den lokalkännedom som Travel Assistance's nätverk ger innebär att de kan hänvisa dig till ett sjukhus eller läkare i närheten, vilket ger dig en trygghet att snabbt få bra vård, utan att behöva söka dig fram själv!

Eftersom Travel Assistance i de flesta fall kan lämna betalningsgarantier för sjukvårdsbehandling och sjukhusbesök, kan du därmed slippa lägga ut för kostnader med dina egna pengar.

Exempel på hjälp du får genom Travel Assistance

  • All kontakt med sjukhus
  • Betalningsgaranti, för att inte behöva ligga ute med pengar
    (om vårdgivare godkänner)
  • Övervakad behandling, för att du ska få rätt sådan
  • Kommunikation med dig, din familj och ambassader
  • Arrangemang av återtransport till hemlandet

Trygghet dygnet runt med Försäkringskortet

När du reser ska det vara lätt att få tag i oss på Travel Assistance, i de fall du behöver vår hjälp. Vi kan därför erbjuda dig ett försäkringskort att ta med på resan. Skriv gärna ut kortet och spara det i plånboken. På det sättet har du alltid kontaktuppgifterna lättillgängliga.

Läs mer och ladda ner försäkringskortet