Navigation, sök och inloggning

B2F0E3

Avbeställningsförsäkring

Försäkra dina reskostnader utan självrisk

 > Ladda ner För- och efterköpsinformation Avbeställning

> Ladda ner Fullständiga villkor 

För dig som har tecknat försäkring före den 1 oktober 2017

> Ladda ner Fullständiga villkor Fullständiga villkor

Trygghet

Med Goudas Avbeställningsförsäkring slipper du oroa dig för en ekonomisk förlust om du skulle bli allvarligt sjuk eller att något annat inträffar som förhindrar din avresa. Du kan själv välja om du vill försäkra hela reskostnaden eller delar av den. Det går därför att inkludera hotellkostnader, transfer, hyrbil och andra tillhörande reskostnader.

Högsta möjliga belopp att försäkra

Högsta möjliga belopp att försäkra är 500 000 kr. Vid resor som överstiger detta belopp, vänligen kontakta Gouda.

Ingen självrisk

Goudas Avbeställningsförsäkring gäller utan självrisk. Det betyder att du får tillbaka hela den försäkrade reskostnaden.

Omfattning och valmöjligheter

Grundskydd (5 %)

Goudas Avbeställningsförsäkring täcker bland annat om du måste avbeställa
din resa på grund av att:

 • du eller andra i ressällskapet drabbas av akut sjukdom eller olycksfall
 • någon nära anhörig blir akut sjuk eller drabbas av olycksfall
 • det uppstår brand eller inbrott i din bostad
 • du blir uppsagd från ditt arbete och ska söka eller påbörja ett nytt arbete
 • du inte kan genomföra en vaccination inför resan pga. medicinska skäl
 • du som student inte klarar din tentamen och därför behöver göra en omtentamen
 • du ligger i skilsmässa

Försäkringen täcker även för eventuella ombokningskostnader om du drabbas av någon av ovan angivna händelser, vilket gör att du istället för att avbeställa din resa, bokar om den.

Goudas avbeställningsförsäkring är flexibel och kan anpassas efter dina behov. Det finns därför två valbara tillägg till grundskyddet:

Förlorat syfte med resan (+ 1 %)

Om huvudsyftet med din resa är att exempelvis fiska, spela golf eller bergsklättra, kan ett skadat finger före avresan ödelägga semesterplanerna. Lika gäller om du bokat in en konsert, och konserten blir inställd innan avresan. Med ett premietillägg på 1 % får du ett generösare villkor. För samma premietillägg kan du också avboka en resa som annars skulle ta dig till ett land dit en UD-avrådan plötsligt är utfärdad. Syftet med tillägget ska anges på ditt försäkringsbrev.

Delarrangemang efter påbörjad resa (+ 4 %)

Här kan du försäkra ett specifikt arrangemang, som du köpt hos din researrangör och som ligger en bit in i din resperiod. Med ett premietillägg på 4 % får du avboka ända fram till startdatumet av det försäkrade arrangemanget, trots att du påbörjat din resa. Varje enskilt delarrangemang tecknas på separat försäkringsbrev.

Bra att veta

 • Avbeställningsförsäkringen ska alltid vara tecknad och betald senast när bokningen av resan är bindande, vilket kan vara dagen då handpenningen betalas eller som senast dagen för slutbetalning av resan.
 • Försäkringen täcker även vid försämring av kronisk sjukdom, om sjukdomstillståndet varit stabilt de senaste 6 månaderna före att försäkringen tecknats.
 • Försäkringen täcker inte vid avbeställning på grund av ånger eller ändrade resplaner.
 • Försäkringen täcker ej vid konkurs eller inställd resa.
 • Var uppmärksam på att det finns ett grundskydd samt flera tillägg.
 • Vid avbeställning ska avbokning av resan/delarrangemanget göras hos resebyrå/researrangör. Därefter ska ifylld skadeanmälan skickas till Gouda tillsammans med biljetter i original, kvitto på resan/delarrangemanget samt aktuella intyg såsom läkarintyg, polisrapport eller dylikt beroende på orsak
  till avbokningen.
 • Detta är endast en kortfattad beskrivning av försäkringen. Det är alltid de fullständiga villkoren som gäller vid skadereglering.

Premier

Nedan tabell visar vad du betalar för premie i procent av ditt försäkringsbelopp. Om tillägg önskas är detta adderat till grundskyddet som är 5 %.

GrundskyddTotalt 5 % av försäkringsbeloppet
Grundskydd + resans syfteTotalt 6 % av försäkringsbeloppet
Grundskydd + resans syfte + arrangemangTotalt 9 % av försäkringsbeloppet

Har du nyligen varit sjuk eller lider av en kronisk sjukdom?

Om du har en kronisk sjukdom eller en annan existerande sjukdom som inte varit stabil under de sista 6 månaderna och ska resa utomlands är det viktigt att känna till att det finns vissa undantag i försäkringen. Försäkringen täcker vid försämring av kronisk sjukdom, om sjukdoms­tillståndet varit stabilt de senaste 6 månaderna före att försäkringen tecknats.

Har du frågor eller funderingar rekommenderar vi dig att ta kontakt med Gouda på telefonnummer: 08-615 28 00 eller via mail: info@gouda-rf.se Vi har öppet vardagar kl. 09.00-16.00.