Gouda & Nöjesresors Avbeställningsförsäkring för evenemangspaket

Gouda Reseförsäkring är en del av den norska försäkringskoncernen Gjensidige som försäkrat liv och hälsa sedan 1816 och är Norges största försäkringsbolag. I Sverige är Gouda Reseförsäkring en av de ledande aktörerna på marknaden inom segmentet reseförsäkring. Gouda försäkrar idag mer än 2 miljoner resenärer per år.

Nöjesresor och Gouda Reseförsäkring har inlett ett samarbete för att du som kund ska kunna känna dig extra trygg när du ska boka ett evenemangspaket. På denna sida har vi samlat all viktig information som kan vara nyttig för dig att känna till om din Avbeställningsförsäkring som ingår när du köper ett evenemangspaket hos Nöjesresor.

Med Goudas Avbeställningsförsäkring kan du få dina pengar tillbaka om något av nedan nämnda oförutsedda händelser inträffat efter bokning och som hindrar dig från att komma i väg på din resa. Avbeställningsförsäkringen gäller helt utan självrisk.

Tänk på att ha nedan dokument redo innan du gör anmälan till Gouda:

 • Bokningen/Resehandling där det framgår vad som är bokat via Nöjesresor
 • Ha ditt avbokningsintyg från Nöjesresor redo
 • Läkarintyg eller annan intyg beroende på din avbokningsorsak
 • Kontoutdrag där betalningen framgår samt kontoinnehavaren framgår
 • OBS: Försäkringen gäller inte om du utan anledning inte längre vill gå på evenemanget, det är inte möjligt att avboka oavsett anledning då Gouda kräver in ex. ett läkarintyg

Gouda har valt att ge dig som är kund hos Nöjesresor att få möjlighet att avboka ditt evenemang för flertalet extra händelser än vad Goudas ordinarie villkor erbjuder. Se försäkringsbrev för mer information.

Så här täcker din försäkring

Avbeställningsförsäkringen täcker bland annat om du måste avbeställa din resa på grund av akut sjukdom mm. Exempel på akut sjukdom är en händelse/sjukdom som uppstått akut och nära inpå evenemangsdagen. Sjukdomen ska uppkommit efter du bokat ditt evenemang och ska alltid kunna styrkas med exempelvis ett läkarintyg. Akut sjukdom kan exempelvis vara maginfluensa, covid-19, halsfluss eller ett ryggskott. Nedan har vi specificerat några av momenten i din försäkring. Fullständiga villkor finner du i rutan ”Dina villkor” och där hittar du även försäkringsbrevet som förtydligar de extra momenten som försäkringen ger dig.

 • Försäkringen täcker om du insjuknar i covid-19.
 • Om det allmänna transportmedlet skulle bli med försenat så du missar sitt inbokade evenemang.
 • Om du råkar ut för en trafikolycka eller får tekniska problem med ditt fordon som kräver åtgärd på en verkstad som hindrar dig att inte komma fram i tid till ditt evenemang.
 • Om din barnvakt uteblir och ingen ersättare hittas inom 48 timmar från evenemangsstart.
 • Om du eller andra i resesällskapet drabbas av akut sjukdom eller olycksfall.
 • Om någon nära anhörig blir akut sjuk eller drabbas av olycksfall. 
 • Om din medresenär drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller av annan godkänd anledning måste avboka sin resa och det medför att du måste resa ensam.