Trygg på resan Medium

Komplement till hemförsäkringen.
Det här innehåller försäkringen Trygg på resan Medium:

Hjälp på resmålet
Tack vare samarbetet mellan Apollo och Gouda möjliggör vi en unik service direkt på resmålet där Apollos reseledare har möjlighet att hjälpa till om du blir sjuk eller råkar ut för flyg- och bagageförsening. Hjälp på resmålet innebär att reseledaren guidar dig i hur du göra en skadeanmälan online eller hur du kommer i kontakt med Goudas skadeavdelning för att ta ärendet vidare på telefon.

Ingen självrisk, ersättning från första kronan för sjukvårdskostnader
Generellt har hemförsäkringsbolagen en självrisk på 1 500 kr för varje skadetillfälle. Om du blir sjuk på resmålet och läkarbesöket kostar 900 kr får du vanligtvis ingen ersättning från ditt hemförsäkringsbolag. Däremot bekostar Goudas försäkring en sådan kostnad, vilket innebär att du faktiskt får ersättning från första kronan i och med att försäkringen alltid gäller helt utan självrisk.

Ny resa eller dagsersättning för förlorade resdagar vid sjukdom eller olycksfall
Blir du sängliggande eller inlagd på sjukhus mer än halva tiden av din resa? Då kan både du som blir sjuk och din medförsäkrade familj, alternativt medförsäkrad medresenär få en ny resa.

Självrisk på hyrbil
Trots att du tecknar försäkring när du hyr bil kan det bli väldigt dyrt om något händer med bilen. Biluthyraren har ofta höga självrisker. Men med en extra reseförsäkring får resenären ersättning för självrisken alternativt skadan som understiger självrisken på hyrbilen. Maxersättningen är 10 000 kr.

Självrisk hemma
Försäkringen täcker om du till exempel råkar ut för inbrott i din privata bostad eller får inbrott i bilen som du parkerat på flygplatsen under tiden du är ute och reser. Då hjälper den kompletterande försäkringen dig med den självrisk du måste betala till ditt hem- eller bilförsäkringsbolag

Har du tecknat din försäkring från och med den 17 januari 2018 ingår nya moment såsom;
- ID-skydd
- Aktivitetsbonus vid regnväder
- Nödkontanter vid förlorat kreditkort

Se försäkringsomfattning

Se försäkringsvillkor

 

Trygg på resan!

Vanliga frågor och svar